Living Smart
Image default
Hobby en vrije tijd

Zoekt u een betrouwbare zeilschool om te leren zeilen?

Leren zeilen via een zeilschool is een van de leukste ervaringen die er zijn, zo vertellen veel oud-cursisten. Vooral na het halen van een certificaat via een zeilschool komt de dankbaarheid en begint het grote genieten. U kunt gaan en zeilen waar u maar wilt!

Voordelen van een zeilschool

Het volgen van een of meer zeilcursussen via een ervaren zeilschool heeft diverse voordelen. Ten eerste is een zeilcursus tegenwoordig erg voordelig, zeker als u boekt via een professionele en betrouwbare zeilclub bij u in de buurt. In de tweede plaats maakt een zeilcursus volgen het zeilen voor uzelf en anderen een stuk veiliger. Een derde voordeel is dat dit soort cursussen erg leerzaam zijn: u leert dingen die altijd nog een keer van pas kunnen komen en voelt u een stuk zekerder als u er met een zeilboot op uit trekt. Ten slotte is prettig dat u er met het behalen van het juiste certificaat van verzekerd bent dat u op internationale wateren mag varen. En daardoor dus gewoon met een zeilboot, of deze nu van uzelf is of gehuurd, op vakantie kunt gaan!

Ga voor een ICC

Het halen van een vaarbewijs I voor zeilboten is verplicht als u met uw zeilboot in recreatieve wateren wilt varen. Wilt u in internationale wateren gaan zeilen, zoals in de Middellandse Zee bij Griekenland, Kroatië of op grote Europese meren? Dan is een Internationaal Certificaat van Competentie (ICC) verplicht voor zeilers. Ook dit brevet, die bestaat uit een af te leggen praktijktoetsing, kunt u halen via een goede regionale zeilschool.

Meer info ontvangen?

Bekijk de website voor extra informatie, kosten en mogelijkheden om een vaarbewijs te halen voor zeilen. E-mail ons gerust, vul het online contactformulier in of bel ons op. Wij staan klaar voor u en beantwoorden graag uw vragen!