Living Smart
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen

Een nieuwe tuinset is meestal een behoorlijke investering. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Welke tuinmeubelen de juiste keuze zijn, hangt van meerdere factoren af. Bijvoorbeeld onderhoud, stijl en de hoeveelheid ruimte die je in je tuin of op je balkon hebt. Vind je het belangrijk dat je je tuinset het hele jaar buiten kunt laten staan of hecht je meer waarde aan comfortabele meubelen?

 

Ruimte

Hoe groot is de ruimte buitenshuis? Heb je een (grote) tuin of juist een klein balkon? Stem je tuinset hier op af. Heb je niet zoveel ruimte, dan kun je extra klapstoelen kopen voor wanneer je bezoek hebt. Klapstoelen kun je gemakkelijk opbergen wanneer je ze niet nodig hebt. Denk er ook aan dat je wat ruimte om de tuinset heen vrijhoudt, zodat jij, je kinderen en je gasten er goed omheen kunnen lopen.

 

Waarvoor gebruik je je tuinset?

Ga je vaak buiten aan tafel eten of wil je je tuinset gebruiken om rustig een boek te lezen en te relaxen? Wanneer je graag samen met je vrienden buiten eet, kun je het beste voor een bistroset of een tuinset met 4 of 6 stoelen kiezen. Houd je meer van relaxen, kies dan een loungeset en misschien een fijn ligbed waarop je heerlijk van het zonnetje kunt genieten.

 

Materiaal en onderhoud

Bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen is het goed om stil te staan bij het materiaal waar de tuinset van gemaakt is en welk onderhoud hierbij noodzakelijk is. Artwood, polyrotan en aluminium zijn vrijwel allemaal onderhoudsvrij en weerbestendig. Je kunt tuinmeubelen van deze materialen het hele jaar door buiten laten staan. Ook is het makkelijk schoon te houden met water en zeep. Polyrotan en aluminium zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen.

 

Hardhouten meubelen zijn stevig. Je kunt de levensduur van deze meubelen verlengen door het hout te behandelen met olie. Kunststof tuinmeubelen zijn goedkoop, comfortabel en makkelijk schoon te houden met water en zeep.

 

Look en feel

Naast alle praktische aspecten wil het oog natuurlijk ook wat! Ga je voor een 50’s look met strakke lijnen, metaal en hout? Of een vrouwelijke, informele look met polyrotan? Je kunt uiteraard de tuinset ook opfleuren en personaliseren met mooie tuinaccessoires, kijk eens bij Fonteyn.