Living Smart
Image default
Woning en Tuin

5 tuingereedschappen voor het onderhouden van een kleine tuin

Een kleine tuin kan net zoveel onderhoud vereisen als een grote tuin. Het is daarom belangrijk om de juiste tuingereedschappen bij de hand te hebben om je tuin er op zijn best uit te laten zien. Het is bijvoorbeeld handig om een Ego heggenschaar te hebben, maar omdat je tuin niet al te groot is, heb je ook weer niet al te grote machines nodig voor het onderhoud. Bovendien heb je vaak ook niet de ruimte om grote machines op te slaan. Hier zijn 5 tuingereedschappen die je kunnen helpen bij het onderhouden van een wat kleinere tuin. Lees verder!

Handmaaier

Voor een tuin van een wat kleiner formaat is een elektrische zitmaaier misschien ietwat groot. Een handmaaier is aan de andere kant wel een geweldige optie voor je tuin. Het is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren in krappe ruimtes. Het is ook een relatief goedkoop apparaat in vergelijking met andere soorten maaiers. Een handmaaier kan ook helpen om de grasmat gezond te houden, omdat het gras wordt afgesneden in plaats van versnipperd zoals bij mulchmaaiers. Voor een mooi gazon is het van belang dat je regelmatig maait, daarom is het ook fijn om een handmaaier te hebben die comfortabel en efficiënt in gebruik is. Let daar dan ook op tijdens het aanschaffen van een maaier. Het moet niet een maaier zijn die fysiek te veel van je vraagt tijdens het maaien. Een logisch gevolg is dan dat je minder vaak het gras zult onderhouden, wat ongunstig is voor een gezond gazon. 

Snoeischaar

In een wat kleinere tuin staan vaak planten, struiken en bloemen. Een snoeischaar is essentieel voor het snoeien van deze planten. Je hebt niet oneindig veel planten in de tuin dus een simpel snoeischaartje is voldoende. Het is gemakkelijk te hanteren en zorgt voor een nauwkeurige snede. Ook is het handig om te gebruiken wanneer er uitstekende takken en dode bladeren in je tuin hangen die je wilt verwijderen. 

Handharkje

Een handharkje is een klein en handig tuingereedschap om je tuin netjes te houden. Het is ideaal voor het losmaken van grond en het verwijderen van kleine plantenresten, zoals bladeren en onkruid. Een handharkje is ook een goede optie voor het onderhoud van bloembedden en borders. 

Tuinslang

Tot slot is een tuinslang onmisbaar om je planten van water te voorzien, vooral tijdens droge perioden. De hele tijd heen en weer lopen met een gieter is erg tijdrovend. Een tuinslang die eenvoudig opgerold kan worden, is dus ideaal voor een kleine tuin. Bovendien is een tuinslang handig om je terras of tuinpad schoon te maken. Kies dus voor een tuinslang die lang genoeg is om de hele tuin te beslaan, maar ook gemakkelijk op te bergen is.