Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Osmanthus Burkwoodii, schijnhulst

De Osmanthus Burkwoodii is een bijzondere struik die in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht komt. Deze groenblijvende struik heeft donkergroene, glanzende bladeren en produceert in het voorjaar en de zomer prachtige geurende bloemen in verschillende tinten wit en geel. 

Wat deze struik zo speciaal maakt, is zijn geur. De bloemen verspreiden een heerlijke, zoete geur die doet denken aan jasmijn of oranjebloesem. Deze geur trekt niet alleen bijen en vlinders aan, maar is ook een aangename verrassing voor de zintuigen van de mens. 

Bovendien is deze hulst gemakkelijk te onderhouden. Hij groeit goed op verschillende grondsoorten en kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplant worden. Daarnaast kan hij goed tegen snoeien, waardoor hij gemakkelijk in elke gewenste vorm kan worden geknipt. 

Leuke struik voor iedere tuin 

De Osmanthus Burkwoodii kan gebruikt worden als solitaire struik of als haag, afhankelijk van de wensen van de tuinier. Als haag biedt de schijnhulst niet alleen bescherming en privacy, maar ook een heerlijke geur die de tuin tot een aangename plek maakt om te vertoeven. 

Naast zijn decoratieve en functionele functie heeft de Osmanthus Burkwoodii ook een symbolische betekenis. In de Chinese cultuur wordt de Osmanthus gezien als een symbool van liefde en romantiek. Zo wordt de Osmanthus vaak gebruikt als ingrediënt voor parfums en geurkaarsen vanwege zijn heerlijke geur. 

Kortom, de Osmanthus Burkwoodii is een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een mooie, geurige en gemakkelijk onderhouden struik. Met zijn vele voordelen en mogelijkheden biedt deze struik een prachtige toevoeging aan elke tuin.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/osmanthus/osmanthus-burkwoodii