Living Smart
Image default
Keuken

De beste smoothiemaker

De beste smoothiemaker

 

Met de Smoothie Maker kunt u gezonde dranken maken van groenten en fruit. Om een toplijst te kunnen maken, heeft ons team verschillende tests op het internet gecontroleerd en beoordelingen voor de container, de capaciteit, het drinkdeksel en andere gadgets opgenomen.

Wat is een Smoothie Maker?

Een Smoothie Maker is een elektrisch keukenapparaat dat eruit ziet en werkt als een conventionele blender. Smoothie Makers zijn echter gespecialiseerd in het mengen van smoothies – die heerlijke shakes gemaakt van verschillende soorten fruit en groenten en vloeistoffen zoals water, melk of karnemelk.

Smoothie Makers zijn over het algemeen niet zo krachtig als klassieke mixers en voedselverwerkers. De meeste modellen hebben een vermogen van minder dan 1000 watt, wat ruimschoots voldoende is, want meestal worden slechts kleine hoeveelheden gehakt en is het fruit zeer zacht. Smoothie Makers zijn al beschikbaar tegen zeer redelijke prijzen, terwijl de gebruiker veel meer geld moet uitgeven voor een goede blender.

Hoe werkt een Smoothie Maker?

In tegenstelling tot een klassieke sapcentrifuge wordt het fruit niet in een Smoothie Maker geperst. In plaats daarvan gaat al het fruit in de shake. De schil kan vooraf worden verwijderd, maar de krachtige Smoothie Makers kunnen hem gemakkelijk in stukken hakken. Als je de schil op de vrucht laat zitten, is de afgewerkte smoothie nog rijker aan waardevolle voedingsstoffen en dus nog gezonder. Maar voordat je het fruit in de Smoothie Maker stopt, moet je het in stukken snijden.

De werking van een Smoothie Maker is zeer eenvoudig, omdat er meestal maar één knop of schakelaar is om de machine te starten. Hoe langer je praat, hoe fijner de smoothie zal zijn. Als u van kleine stukjes in uw smoothie houdt, kunt u het mengproces ook vroegtijdig stoppen. Hier moet je een beetje experimenteren om precies de mate van gladheid te bereiken die het dichtst bij je persoonlijke smaakvoorkeuren komt.

Mengen gebeurt meestal direct in de drinkbeker, wat erg praktisch is omdat je precies één portie kunt bereiden. Als er nog wat over is of als je later van je smoothie wilt genieten, zet je de beker gewoon in de koelkast. Het wordt meestal geleverd met een deksel, zodat u uw smoothie onderweg kunt drinken.

De container

Een container van glas ziet er zeer hoogwaardig uit – maar in de meeste gevallen gebruiken de fabrikanten van smoothiemakers tritan plastic. Dit materiaal is eenvoudig te reinigen, waardoor het net zo hygiënisch is als glas. Het is ook breukvast en vrij van schadelijke stoffen zoals BPA.

De meeste fabrikanten gebruiken deze chemische verbinding in principe niet – maar u moet toch voorzichtig zijn met goedkope modellen en de productbeschrijving zorgvuldig bestuderen. Vooral de container moet vrij zijn van BPA, omdat het materiaal direct contact heeft met het voedsel – en met de mond, want de meeste blenderpotten dienen ook als drinkvaten.

Maar niet alleen het materiaal moet worden overwogen bij de aankoop van een Smoothie Maker, ook de vulhoeveelheid moet worden overwogen. Bij het bereiden van een grotere hoeveelheid bereikt de motor van het apparaat vaak zijn grenzen, zodat de afgewerkte drank zijn zachtheid verliest. Voor een grote drank is een vulhoeveelheid van 400 tot 600 milliliter ruimschoots voldoende. Als je echter meer dan één smoothie wilt bereiden, moet je ook een tweede drinkbeker hebben. Bij veel grote fabrikanten is het ook mogelijk om de bekers zonder problemen te kopen.

De messen

Smoothie Makers hebben meestal vier-vleugelige messen die het fruit en de groenten snel en grondig hakken. Zorg er bij aankoop voor dat de messen van gehard roestvrij staal zijn, want alleen dan is een lange houdbaarheid gegarandeerd.

Dit voorkomt ook dat schadelijke stoffen die tijdens het corrosieproces worden geproduceerd, in uw smoothie terechtkomen. In principe is het, hoe hoog de kwaliteit van een smoothiemaker ook is, niet bruikbaar als de messen niet de nodige kwaliteit hebben. Een mes dat saai lijkt, is echter niet per se een gebrek aan kwaliteit, want optimale resultaten kunnen alleen worden bereikt met messen die niet te scherp of te saai zijn.

 

https://tevredenconsument.nl/wp-content/uploads/2020/04/banner-smoothie.jpg