Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van het kiezen van een plantenmuur

Meer dan het mooie effect, profiteren groene muren van het huis met vele voordelen. Met de organisatie van verschillende soorten biedt deze manier van plantenteelt een natuurlijke omgeving, integratie tussen verschillende ruimtes en een zeer elegante manier van decoreren.

Wat is een plantenmuur?

De set planten die in een verlengde vorm op een muur wordt gekweekt, wordt een verticale tuin of een groene muur genoemd. Sommige huizen maken gebruik van klimmende soorten en andere, zodat de muren een meer natuurlijk effect langs de structuur kunnen krijgen.

Een groene wand wordt niet altijd in de hele wand ruimte geïnstalleerd. Vaak worden planten gebruikt in kleine ruimtes, binnen een ruimte die voldoende is om de decoratie te markeren. Het groene muureffect is uitstekend geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, of het nu gaat om woonkamers of badkamers. Wat telt is de persoonlijke voorkeur en de begeleiding van goede professionals.

Naast visueel mooie effecten in de decoratie, brengt de groene wandambiance tal van voordelen met zich mee. Kijk eens aan!

Thermische isolatie

Als je in gebieden met een hoge temperatuur leeft, is een goede manier om de warmte in de omgeving te beheersen het gebruik van een plantenmuur. Dit komt omdat planten het milieu helpen bevochtigen door water in hun wortels vast te houden.

Bovendien voorkomt de aanwezigheid van de planten dat de warmte van de muren in het huis condenseert, wat de beheersing van de temperaturen vergemakkelijkt, vooral in de zomer.

Vermindering van de energiekosten

Juist omdat het helpt om de binnentemperatuur te beheersen, helpt de verticale tuin om de energiekosten te verlagen, vooral bij het gebruik van de airconditioning. Een omgeving die is ingericht met groene muren is ongetwijfeld gebaat bij een milde en aangename temperatuur gedurende het hele jaar.

Geluidsisolatie

Net als warmte-isolatoren zijn woonmuren of verticale tuinen uitstekend geschikt voor de geluidsisolatie van de omgeving. Dit komt omdat de aanwezigheid van vegetatie externe en interne geluiden absorbeert en isoleert, waardoor het geluid niet kan weerkaatsen in de omgeving.

Deze oplossing is uitstekend geschikt voor huizen die zich in grote stedelijke centra bevinden, waar de beweging van auto’s en mensen constant is.