Living Smart
Image default
Woning en Tuin

De vele toepassingen van buitenverlichting

Nu de donkerste dagen weer voorbij zijn, hebben veel mensen behoefte om hun tuin aan te pakken. Buiten verlichting plaatsen is een goede manier om sfeer in je tuin te brengen, terwijl het ook nog eens erg praktisch is. Dit soort verlichting kun je op verschillende manieren toepassen in je tuin, in dit artikel vertellen we je hier meer over. 

Buitenverlichting voor de sfeer

Buitenverlichting wordt regelmatig gebruikt om gezelligheid in de tuin te brengen. Met behulp van bijvoorbeeld lantaarns of lampjes op batterijen kun je bepaalde delen van je tuin van veel sfeer voorzien. Het is verstandig om verlichting aan te schaffen die je kan dimmen, dit zorgt namelijk voor extra gezelligheid. Op lampentotaal.nl kun je bijvoorbeeld verlichting van goede kwaliteit kopen.

Erg functioneel

Verlichting in je tuin is natuurlijk ook erg functioneel. Je wilt namelijk niet dat wanneer je in het donker door de tuin moet lopen, je overal tegenaan stoot. Daarnaast wordt buitenverlichting gebruikt bij toegangen van je huis en op de oprit. Een bewegingssensor zorgt er bijvoorbeeld voor dat je pad goed verlicht wordt, zonder al te veel energie te gebruiken. 

Ook decoratief

Buitenverlichting kan goed worden gebruikt als decoratie van de tuin. Bijvoorbeeld om het terras mooi te versieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtprojectoren die verschillende patronen op de muren maken. Daarnaast zijn er ook lampjes in unieke vormpjes die je kunt ophangen. 

Accenten leggen

Heb je een prachtig kunstwerk in je tuin staan of wil je toch die unieke plant goed tot stand laten komen? Dan kun je met buitenverlichting prachtige accenten leggen. Dit doe je door middel van bijvoorbeeld grondspots, boomverlichting en hanglampen. 

Zuinig

Tegenwoordig zijn er ook vele soorten buitenverlichting die erg energiezuinig zijn. Zo is er LED-verlichting beschikbaar. Deze verbruikt minder stroom en gaat veel langer mee dan de traditionele gloeilampen. Ook zijn er lampen op zonne-energie. Deze laden als het dag is op, zodat ze ‘s avonds goed kunnen branden. 

Lampentotaal.nl

Ben je helemaal geënthousiasmeerd door dit artikel en wil je graag buitenverlichting aanschaffen? Dan is het verstandig om te kijken op lampentotaal.nl. Zij bieden namelijk een enorm assortiment in allerlei verschillende soorten lampen. Daarnaast kunnen ze je advies geven over welke lamp perfect bij je past. Lampentotaal heeft ook nog eens een groot aantal duurzame lampen te koop. Er zit dus altijd wel wat voor jou bij!