Living Smart
Image default
Bouwen en verbouwen

Glas vervangen door Acrylaat

Hoe vaak komen we nu eigenlijk in ons dagelijkse leven glas tegen als materiaal voor producten. Vaak wordt glas gebruikt vanwege zijn lichtdoorlatendheid. Maar glas heeft wel een duidelijk nadeel, het is enorm breekbaar. Als alternatief voor glas zien we regelmatig acrylaat welke dezelfde eigenschappen heeft als glas maar wel veel goedkoper is en bovendien bijna niet kapot te krijgen is en hierdoor een veel langere levensduur dan glas. De lichtdoorlatenheid van Acrylaat is overigens nog beter dan voor glas en hierdoor acrylaathelder. Bovendien is het materiaal krasbestendig en breukvast. Vaak wordt acrylaat ook gebruikt vanwege deze eigenschappen in omgevingen waar glas te kostbaar of breekbaar is. Omdat acrylaat veel lichter is als materiaal zien we ook dat grote oppervlakten in bijvoorbeeld de interieurbouw met acrylaat worden ingevuld zoals hier: www.vinkacrylaat.nl

Bijzondere eigenschappen

Er is nog een belangrijke reden waardoor acrylaat beter is toe te passen dan glas en dit heeft alles te maken met de bewerking van het materiaal. Acrylaat laat zich eenvoudig bewerken bij verhitting. Het materiaal kan in elke gewenste vorm worden gebogen of geperst. Maar ook kan het zijn oorspronkelijke vorm weer terugnemen bij verhitting waardoor het ook goed is te recyclen. Het materiaal bevat verder geen giftige stoffen en kan dus ook voor voedselwaren gebruikt worden. Ook is het materiaal eenvoudig te bedrukken en kan het zelfs in verschillende kleuren worden geleverd. Binnen de industriële markten zien we allerlei toepassingen van acrylaat.

Maatwerk voor acrylaat

Nu zien we regelmatig bedrijven die innoveren op het gebruik van acrylaat en zien de mogelijkheden maar weten nog niet precies hoe ze het materiaal precies moeten bewerken. Bij vink Acrylaat weten ze als kunststofspecialist precies wat de mogelijkheden zijn voor dit materiaal. Met jarenlange ervaring als producent maar ook technisch bewerker kunnen ze ieder bedrijf helpen met maatwerk.