Living Smart
Image default
Design en ontwerp

Hoe wordt een logo op briefpapier gedrukt?

Briefpapier is al sinds jaar en dag een bekend product op kantoor. Het wordt voor vele doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld voor een eenvoudige brief, maar ook voor facturen, rekeningen, herinneringen en uitnodigen. Je kunt het zo gek niet bedenken of briefpapier kan er voor worden gebruikt. Hoe leuk en professioneel is het dan ook als jouw bedrijf een eigen briefpapier ontwerp heeft. Of beter gezegd het logo van jouw bedrijf op het briefpapier staat gedrukt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe wordt een logo op briefpapier gedrukt? In deze blog lees je er alles over.

Aanleveren

Allereerst is het belangrijk dat je jouw logo aanlevert. Hoe lever je die aan? Uiteraard in hoge kwaliteit. Afhankelijk van jouw logo raden wij altijd aan om dit in PNG of EPS-bestand aan te leveren. Dit heeft te maken met een eventuele transparante achtergrond. Als je een logo in JPG of JPEG aanlevert en je te maken hebt met een transparante achtergrond dan zal het logo minder kwalitatief zijn. Als je het logo hebt aangeleverd kan het ontwerp van het logo op briefpapier drukken beginnen.

Ontwerp

Hierna begint het ontwerp van het logo op briefpapier te drukken. Of eigenlijk het gehele ontwerp (mocht dit gewenst zijn). Je kunt hier vaak de drukker voor vragen. Zij hebben ruime ervaring in het ontwerpen van briefpapier en kunnen dan ook van jouw drukwerk een passend ontwerp maken. Daarna kan het drukken beginnen.

Drukken

Voor het drukken wordt er gebruik gemaakt van speciale machines. Het ontwerp wordt ingevoerd door de drukker en vervolgens handmatig gecontroleerd. In het geval van een logo op briefpapier drukken wordt er vaak gekozen voor een offset drukmethode. Dan begint het echte werk voor de drukker. De drukmachine wordt handmatig ingesteld. Dat wil zeggen dat de specifieke gegevens voor het drukwerk worden ingevoerd en de benodigde informatie naar de drukpers gestuurd. Dan begint het drukken. Tijdens het hele drukproces wordt dit door de drukker nauwlettend gecontroleerd zodat er geen fouten ontstaan. Na het drukken wordt het drukwerk vaak nog nabewerkt. Dit is weer afhankelijk van de wensen.

Logo op briefpapier is klaar

Na het drukken van het logo op briefpapier is het drukwerk klaar voor verzending. De meeste drukkers kunnen er binnen 1 dag voor zorgen dat het briefpapier bij jou op de gewenste locatie wordt geleverd. Wil jij jouw logo op briefpapier laten drukken? Kies dan voor een ervaren en goed gewaardeerde drukkerij. Dan ben je verzekerd van topkwaliteit en kun jij snel weer facturen, brieven of uitnodigingen naar klanten sturen.

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/briefpapier-drukken/