Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Manieren om het uiterlijk van je huis aan te pakken

Wanneer mensen hun huis een make-over willen geven, dan zijn zij meestal gefocust op de binnenkant van hun huis: het interieur. Dit is zonde, want de meeste mensen zien enkel de buitenkant van je huis. Daarnaast verwaarlozen de meeste mensen het uiterlijk van hun huis, waardoor een paar simpele aanpassingen al voor grote veranderingen kunnen zorgen. Hier een aantal tips om het uiterlijk van jouw huis aan te pakken!

Het verven van de kozijnen

Het is een klusje waar veel mensen liever niet aan denken, maar het verven van de kozijnen kan heel veel doen voor je huis. Zeker als je voor een totaal ander kleurtje gaat. Zo kan je huis er in een oogopslag heel anders uit komen te zien.

Wat staat er in het raamkozijn?

Natuurlijk heb je de gordijnen vaak open, zodat er lekker veel zonlicht naar binnen valt. Maar wat staat er precies in het raamkozijn? Je kunt de aanblik van je huis gemakkelijk veranderen door te veranderen wat er zichtbaar is voor mensen. Zorg er allereerst voor dat er geen rommel zichtbaar is, dit staat slordig. Je zou bijvoorbeeld een aantal (kunst)planten in het kozijn kunnen zetten. Als je erg gesteld bent op je privacy, zou je ook voor raambekleding kunnen kiezen, zoals een raamsticker. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling.

Kies een aantrekkelijk huisnummer

Niets is zo vanzelfsprekend als je huisnummer. Echter, kan een aanpassing van je huisnummer al zorgen voor een grote verandering in de manier waarop jijzelf en anderen naar jouw huis kijken. Wat voor huisnummer je kiest, hangt van een aantal dingen af.
Het belangrijkst is natuurlijk smaak. Sommige mensen kiezen graag voor een prominent huisnummer, anderen houden het graag iets subtieler. Hoe groot jouw huisnummer moet zijn, hangt ook af van hoe ver jouw huis van de weg af staat. Hoe verder jouw huis van de weg staat, hoe groter het huisnummer dient te zijn. Dat is ook zo aardig voor de postbode, en voor onbekenden die voor het eerst bij jou thuis komen.
Je kunt kiezen voor een kleur die in het oog springt (zoals zwarte huisnummers), zodat iedereen in een oogopslag het huisnummer kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het huisnummer qua kleur te laten matchen met andere onderdelen van het huis, zoals de kozijnen. Op deze manier vormt je huis een egaal geheel.

Het bekleden van de gevel

Een iets radicalere manier om iets aan je huis te doen is iets te doen aan de gevelbekleding. Zeker als je een ouder huis hebt met lastig te reinigen tegels dan kan dit zeker een uitkomst zijn.

Doe iets aan de tuin

Veel mensen zien als eerst de tuin wanneer zij naar een huis kijken. Door de tuin een beetje op te fleuren, kan jij jouw huis er ook meteen een stuk beter uit laten zien. Je kunt de tuin op vele manieren een make-over geven. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de tuin opnieuw te laten bestraten. Maar een aantal nieuwe plantjes in de tuin kunnen ook al wonderen verrichten!