Living Smart
Image default
Lampen en verlichting

Met een lichtplan bespaart u veel geld

Bekijk wat voor licht u nodig heeft

Goed licht is essentieel en fundamenteel voor een bedrijf. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar welk soort licht in uw bedrijf wordt geïnstalleerd. Lampen die licht weergeven als daglicht kunnen bijvoorbeeld bevorderlijk zijn voor de werkresultaten is bewezen. Om goed te kijken wat voor soort licht er wordt geplaats, hoe het wordt geplaatst en welk soort licht wordt geplaatst wordt er vaak een zogeheten lichtplan gemaakt. Er wordt naar verschillende dingen gekeken, bijvoorbeeld:

–          Het gebouw

–          De lichtinval

–          De aard van de werkzaamheden

–          De bewegingsrichtingen van de medewerkers

–          De productiebewegingen

–          De actuele normen

–          De logistieke bewegingen

 

Duurzaam licht

Dit wordt allemaal verwerkt om op een functionele, passende verlichtingsoplossing te komen. Met een duurzaam én efficiënt karakter die bovendien ook voldoet aan de eisen die de Energie-Investerings-Aftrek-subsidie stelt.

De juiste locatie en sterkte van het licht is sfeerbepalend en essentieel voor het creëren van overzicht. Het licht wordt afgestemd op de activiteiten van de desbetreffende locatie. Een fietsenhok en een laboratorium hebben bijvoorbeeld allebei verlichting nodig, maar vereisen een hele andere aanpak. Ga dus goed opzoek naar een bedrijf die er veel verstand van heeft en u goed hiermee kan helpen. Het bedrijf geeft u goed advies en installeert dit voor u.

 

https://vloerkledenloods.nl/