Living Smart
Image default
Lampen en verlichting

Wat is het verschil tussen 1 fase en 3 fase verlichting?

Het heeft te maken met hoe de elektriciteit in een gebouw wordt verdeeld. Bij 1 fase verlichting komt de elektriciteit door één geleider, ook wel een fase genoemd. Dit betekent dat alle apparaten in huis op hetzelfde moment stroom krijgen. De meeste huizen en kleinere gebouwen hebben 1 fase ledverlichting. Het werkt prima voor normaal gebruik, maar het heeft zijn beperkingen als het gaat om zwaardere apparatuur.3 fase verlichting daarentegen maakt gebruik van drie aparte geleiders, oftewel fases. Hierdoor kan de elektriciteit gelijkmatiger worden verdeeld. Dit is handig als je bijvoorbeeld grote machines of airconditioners hebt. 3 fase verlichting wordt vooral gebruikt in grotere gebouwen en bedrijven waar meer elektriciteit nodig is.

Waar gebruik je ledverlichting

Laten we eens kijken naar het gebruik van ledverlichting in verschillende gebouwen. Op school kunnen ledlampen worden gebruikt in klaslokalen, gangen en zelfs in gymzalen. Ledverlichting heeft veel voordelen, zoals een laag energieverbruik en een lange levensduur. Dit betekent dat scholen minder elektriciteit gebruiken en dus geld kunnen besparen op de energierekening. Ook in kantoorpanden is ledverlichting populair geworden. Het is niet alleen energiezuinig, maar het geeft ook een prettige werkomgeving. In tegenstelling tot traditionele lampen, produceren ledlampen weinig warmte en gaan ze veel langer mee. Dit betekent minder onderhoud en vervanging, wat kostenbesparend is voor bedrijven. Ledlampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, waardoor je de sfeer in een kantoorruimte kunt aanpassen aan je behoeften.

Bespaar slim

Informatie over ledverliching lieidt vaak tot het ontdekken van dat je goed energie kunt besparen door het juiste gebruik van dit type verlichting. Besparen op energie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp, en ledverlichting speelt daar een grote rol in. Door over te stappen op ledlampen kunnen gebouwen aanzienlijk energie besparen. Ledlampen verbruiken veel minder stroom dan traditionele lampen, waardoor je geld kunt besparen en tegelijkertijd het milieu kunt helpen. Bovendien hebben ledlampen geen opwarmtijd, wat betekent dat ze meteen op volle sterkte branden wanneer je ze inschakelt.

 

https://www.outledtl.nl/