Living Smart
Image default
Lampen en verlichting

Wat maakt een stoere wandlamp nou zo stoer?

Bent u net verhuisd, of heeft u een hele verbouwing achter de rug? Maar bent u nog opzoek naar een wandlamp met een stoere uitstraling, alleen weet u niet zo goed waar en hoe u die kunt vinden? Dan is dit een artikel voor u, hierin wordt aangegeven wat een wandlamp nou tot een stoere wandlamp kan maken. En dan zult u merken dat er toch volop keuze is in stoere wandlampen.

 

Wandlampen

Zoals de naam al zegt, is een wandlamp een lamp die in of tegen een wand wordt geplaatst. Dit hoeft niet allen binnen te zijn, maar er zijn ook speciale wandlampen die buiten gebruikt kunnen worden. Een wandlamp geeft vaak sfeerverlichting, door bijvoorbeeld een donker hoekje te verlichten, maar kan ook gebruikt worden als accent verlichting, om bijvoorbeeld een schilderij beter te belichten. Een wandlamp kan ook een functionele taak hebben bijvoorbeeld als leeslampje in een leeshoek. Kortom, wandlampen zijn te verkrijgen in vele uitvoeringen en stijlen en u kunt ze op verschillende manieren gebruiken.

 

Stoere wandlampen soorten

Naast de design wandlampen, klassieke wandlopen zijn er ook de stoere wandlampen. Als u wilt gaan kiezen voor een stoere wandlamp kunt u bijvoorbeeld kiezen voor industriële lampen. Dit zijn stoere stalen industrielampen, welke op dit moment erg trendy zijn. Industriële wandlampen worden in vele variaties aangeboden, dus volop keuze. U kunt ook kiezen voor een standaard wandlamp die een beetje een robuuste uitstraling heeft, dat geeft ook meteen een stoere look aan de lamp. Daarnaast zou u ook kunnen kiezen voor een wandlamp waarbij gebruik gemaakt is van onbewerkt houd, dit geeft vaak ook een stoere uitstraling.

 

Wat maakt een wandlamp stoer?

Voor een stoere lamp in het algemeen geldt vaak dat deze in meer of mindere maten geïnspireerd zijn op de welbekende originele fabriekslampen, de industriële lampen. Het materiaal waarmee stoere wandlampen vaak gemaakt zijn, is een sterk metaal of aluminium, dit geeft ze de stoere uitstraling. De stoere wandlampen hebben vaak opvallende details, zoals; ijzeren beugels, getande scharnieren, grote moeren en bouten of een matte waas. De stoere uitstraling en de genoemde details zorgen er voor dat een wandlamp stoer wordt. Maar stoer is natuurlijk voor iedereen anders. Belangrijk is dat een stoere lamp doorleefd is en ook tijdloos is. Stoere lampen passen bijna in elk interieur, ook al zijn de lampen op zich zelf niet klassiek, modern, strak of landelijk.

 

Aanschaf tips

Als u een stoere wandlamp wilt aanschaffen zijn er een aantal goede tips:

  • Bedenk van te voren waar de lamp komt te hangen
  • Wat voor soort verlichting gaat het om? Basis verlichting, functionele verlichting, accent verlichting of sfeerverlichting
  • Wilt u een lamp met een dimmer, of gewoon een aan- en uitknop, of met een sensor?

Daarna kunt u verder gaan met uw zoektocht naar uw stoere wandlamp!

 

http://www.wandlampen-expert.nl/product-categorie/stoere-wandlampen/