Living Smart
Image default
Banen en opleidingen

Studiekeuzeadvies helpt bij het kiezen van de juiste studie

Om gelijk goed te kunnen beginnen aan een nieuwe studie, is het fijn om helemaal zeker te zijn van je studiekeuze. Om zeker te kunnen zijn van je studiekeuze, is vragen om studiekeuzeadvies verstandig. Door gebruik te maken van studiekeuzeadvies zal je verzekerd en bewust zijn van de gemaakte studiekeuze. De kans is dan ook veel groter dat je de juiste keuze gemaakt zal hebben en dat het dus niet nodig zal gaan zijn om van opleiding te veranderen. Goed studiekeuzeadvies krijgen zal je dus veel gaan helpen en een hoop stress besparen rondom het kiezen van een juiste studie.

Online of in persoon de zeven gesprekken voeren

Voor het juiste studiekeuzeadvies komen veel mensen terecht bij een studiekeuze adviesbureau. Dit is een bureau waarbij gespecialiseerde studiekeuzeadviseurs werken om je te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Deze hulp wordt geboden via vaak zeven persoonlijke gesprekken. Vaak zullen deze gesprekken in persoon plaatsvinden, studiekeuze adviesbureaus bevinden zich dan ook door heel het land. Mocht het toch niet lukken om in persoon deze gesprekken te voeren, dan is er ook altijd nog de mogelijkheid om online de zeven gesprekken te houden. Vaak worden deze gesprekken dan via Skype gehouden, maar een ander videobelprogramma gebruiken is ook mogelijk.

De gesprekken zorgen voor meer inzicht in jezelf

Aan het voeren van een studiekeuzegesprekken zitten meerdere voordelen. Natuurlijk is het fijn dat je na deze gesprekken een goede keuze hebt weten te maken voor je toekomstige studie, maar deze gesprekken doen meer dan dat. Doordat de studiekeuzegesprekken erg persoonlijk zullen zijn, zul je jezelf enorm goed leren kennen tijden het studiekeuzeadvies traject. Je krijgt na deze gesprekken veel meer inzicht in jezelf, waardoor je ook beter weet wat de juiste keuzes voor je zullen zijn. Zo kan het studiekeuzeadvies traject je ook op een persoonlijk vlak verder helpen in het leven dan alleen bij het maken van een studiekeuze.

Maak genoeg tijd vrij voor het studiekeuzeadvies traject

Als je een studiekeuzeadvies traject wil gaan volgen is het belangrijk om hier op tijd mee te beginnen en om hier genoeg tijd voor vrij te maken. Op tijd beginnen met het desbetreffende traject is belangrijk omdat je voor 1 mei aangemeld zal moeten zijn voor een studie. Dat je genoeg tijd vrij moet maken voor dit hele traject is belangrijk omdat de gesprekken niet kort zullen zijn. Vaak zullen de gesprekken al snel anderhalf uur lang duren, hier moet je dus wel rekening mee houden als je begint met het studiekeuzeadvies traject. Uiteindelijk zal het traject je erg goed kunnen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

 

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/