Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Ben je toe aan een nieuwe salontafel?

Je zal er wellicht niet direct bij stil staan, maar een mooie salontafel heeft alles in zich om de absolute blikvanger van je woonkamer te worden. Naast de bekende meubels als de wandkast, het tv-meubel en natuurlijk het bankstel is ook de salontafel een onmisbaar item. Het dagelijkse gebruik maakt het noodzakelijk dat de tafel duurzaam is en je inrichting meer uitstraling geeft. Nu we steeds meer aandacht gaan besteden aan de manier waarop we een woning inrichting, krijgt ook de salontafel de erkenning die het verdiend. Gelukkig maar, de mogelijkheden zijn feitelijk eindeloos.

Oneindige keuzemogelijkheden
Waar je vroeger eigenlijk alleen maar kon kiezen voor vierkante of rechthoekige salontafels, is nu de keuze bijna ongelimiteerd. Dat heeft niet alleen betrekking op de vorm van de salontafel, maar ook wat betreft het gebruikte materiaal. Met name de combinatie van metaal en hout maakt dat er een salontafel in bijna elke woonstijl te vinden is. Zo zijn er moderne salontafels te vinden die naadloos in een minimalistische inrichting passen, maar ook voor een industrial look kun je prima slagen. Waar je voorkeur ook naar uit mag gaan, met een leuke salontafel maak je jouw woning helemaal af.

Ronde salontafels
Naast de traditionele vierkante en langwerpige salontafel is juist de ronde variant in opkomst. Op zich is dat niet zo heel vreemd, een ronde salontafel heeft tal van voordelen. Zo zijn ronde salontafels ideaal voor het jonge gezin. De rond rennende kinderen stoten zich niet zo snel aan een ronde tafel en als ze zich onverhoopt tot stoten, dan hoef je niet bang te zijn voor ernstige verwondingen. Zo kun je het aangename mooi combineren met de praktische kant. Ook voor de uitstraling van je kamer valt er veel te zeggen wat pleit voor de ronde salontafel. Terwijl een langwerpige tafel snel als ruimte vullend wordt ervaren, breekt een ronde tafel de ruimte juist open. Zo sla je twee vliegen in een klap en kun je er rustig op los combineren.