Living Smart
Image default
Huishouden en schoonmaak

Wasmachine kapot?

Althans…. Dat was uw bedoeling toen u uw was draaide. Als u de was uit uw machine haalt ruikt deze helaas niet fris, maar meer als een afvoerputje. Wat is hier aan de hand? Is het tijd voor een wasmachine reparatie Almere?

Was klaar? Direct uit de machine halen!

Een veel gemaakte fout is dat men natte was te lang in de machine laat staan. Bacteriën groeien razendsnel in het lauwwarme achtergebleven water, met stank als gevolg. Het opnieuw wassen van uw goed zal dit probleem oplossen. Om dit te voorkomen moet u uw was direct, of in ieder geval zo snel mogelijk, uit de machine halen als hij klaar is. Wilt u de was ’s morgens in de machine doen en dan ’s avonds na uw werk ophangen? Gebruik dan de ”uitsteloptie” op uw wasmachine.

Vervuilde machine

Nog een mogelijkheid is dat zich in uw wasmachine achtergebleven viezigheid bevindt. De meeste mensen wassen hun wasgoed op 30 of 40°C. Hierdoor blijven er vaak restanten achter in uw machine, zeker als u vloeibare wasmiddelen of pods gebruikt. De oplossing is eenvoudig: draai een lege wasmachine op minstens 60-90°C. Voeg eventueel wat azijn toe. Zo is uw machine van binnen weer perfect schoon.

Troep bij de afvoerfilter

Achtergebleven pluizen en voorwerpen willen nog wel eens bij de filter van de pomp blijven zitten, zonder dat ze de werking van de pomp blokkeren. Deze achtergebleven smurrie kan behoorlijk gaan stinken! Verwijder dus regelmatig het filter van uw machine en maak deze grondig schoon. Lukt het u zelf niet? Schakel dan een wasmachine reparatie Groningen in voordat u zelf de wasmachine nog verder kapot maakt. 

Voorkomen is beter dan de monteur

Veel problemen kunt u voorkomen door uw machine regelmatig een reinigingsbeurt te geven. Wij adviseren u om minstens één keer per maand uw machine leeg te draaien met wat azijn op een kookprogramma. Als u hierna ook direct uw afvoer pompfilter schoonmaakt, dan weet u zeker dat uw was altijd