Living Smart
Image default
Huishouden en schoonmaak

Schoonmaken met de beste robotstofzuigers die u kunt kopen

Wat is een robotstofzuiger?

Stofzuigerrobots behoren tot de nieuwste generatie slimme stofzuigers. Optioneel stofzuigen of vegen ze de vloer op of vegen ze deze schoon. Dagelijks wordt in het huishouden ongeveer 6,2 milligram stof per vierkante meter geproduceerd. Het stof bevat niet alleen afvalproducten van vezels, maar ook dode huidschilfers, schimmelsporen, mensenhaar, dierlijk haar en andere deeltjes. Hier kunnen bacteriën en ziektekiemen zich ongestoord vermenigvuldigen. Regelmatige reiniging van de vloer kan de ontwikkeling van huidirritaties en allergieën verminderen.

 

 

Vaak is er niet genoeg tijd om de stofzuiger elke dag op te pakken om de vloer schoon te houden. In deze gevallen zijn de stofzuigerrobots een ongecompliceerde oplossing. Ze stofzuigen het appartement, rijden geprogrammeerde routes of verplaatsen zich van muur naar muur. Stofzuigerrobots vervangen het dagelijks stofzuigen – ze doen het huishoudelijk werk en reinigen in de meeste gevallen grondiger. De meeste zuigrobots zijn uitgerust met een stofopvangcontainer. Slechts enkele hebben een stofzuigerzak. Een deel van de robotstofzuigers kan worden omgebouwd tot een veegrobot. Veeg indien nodig de vloer af met een vochtige doek.

Stofzuigerrobotvergelijking

In het algemeen hebben stofzuigerrobots sensoren die voorkomen dat ze van de trap vallen of dat ze in de bochten van muren of meubels vallen. Zuigrobots hebben verschillende looptijden. De meeste stofzuigers rijden automatisch naar het laadstation om de accu op te laden. Stofzuigerrobots kunnen een grote hulp zijn in het huishouden en kostbare tijd besparen. Een vergelijking van stofzuigers en robots laat grote prijsverschillen zien. Deze zijn op

  • een digitale controller,
  • Extra borstels,
  • een veegfunctie en
  • speciale zuigprogramma’s
  • om terug te gaan naar de Zo profiteren alleenstaanden, gezinnen, koppels en gebruikers met huisdieren van de investering in
  • autonome vloerreiniging.

Stofzuigerrobots bestaan al meer dan 20 jaar. Pas in de afgelopen jaren hebben zij zich echter steeds meer in de huishoudens kunnen vestigen. In vergelijking met de eerste zuigrobots en de nieuwste modellen zijn de zuigkracht, het volume en het rendement aanzienlijk verbeterd. De tijdsbesparende factor speelt een doorslaggevende rol bij de aanschaf van een zuigrobot. Wilt u een robot stofzuiger kopen?

Lees dan de volledige review op onze website tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-robotstofzuiger-2019/