Living Smart
Image default
Auto's en Motoren

Wat voor een automerk is SEAT?

SEAT is een Spaans automerk dat in 1950 werd opgericht. SEAT staat voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Automóviles de Turismo betekent simpelweg personenauto. Tot 1986 was SEAT nog een zelfstandig bedrijf. In datzelfde jaar werd het bedrijf echter overgenomen door de Volkswagen groep. Onder de Volkswagen groep vallen de merken Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bugatti, Ducati, Skoda, Seat, Bentley en Porsche.

De bekendste modellen

De bekendste modellen van het merk SEAT zijn de Ibiza en de Leon. Het kleinste model is de Ibiza en is dan ook niet echt geschikt voor gezinnen. Het vlaggenschip is echter de SEAT Leon. Dit is een vijfdeurs hatchback die vernoemd is naar de Spaanse stad León. Een SEAT Leon is te vergelijken met een Volkswagen Golf.

Als je een tweedehands Seat Leon wilt gaan kopen, dan doe je er goed aan om op de volgende punten te letten. Controleer goed of de DSG-transmissie goed werkt. Deze schakelbak zou moeiteloos moeten schakelen. Een goede Leon functioneert met bijna geen onderbrekingen in de aandrijving. Daardoor biedt een goede SEAT veel comfort. Mocht er wel een probleem zijn, dan zit dit meestal in de software. Dit is gelukkig goed op te lossen.

Een tweedehands Seat Leon kan verschillen in prijs tussen de 7.000 en 15.000 euro. Hoe meer je richting de 15.000 euro gaat, des te minder kilometers die heeft gereden. Ook zal alles dan beter aanvoelen. Geen verkeerde prijs voor een ruime, moderne en zakelijke auto.

Je Seat upgraden

Mocht je alsnog meer uit de motor willen halen na de aanschaf, dan is Seat chiptuning wellicht de beste optie. Daarmee krijg de motor de beschikking over extra vermogen. Ook kan de motor zuiniger worden gemaakt. Laat een Seat chiptuning wel alleen uitvoeren door een erkend chiptuning bedrijf. Anders kan het voor grote schade zorgen aan de motor.

https://cts-chiptuning.com/seat-chiptuning/