Living Smart
Image default
Auto's en Motoren

Het theorie- en praktijkexamen halen in Rijswijk

Wanneer je begint met rijlessen, dan start je automatisch met het voorbereiden op het theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen heb je nodig om überhaupt te mogen beginnen met het praktijkexamen. Voordat het zover is zul je eerst rijlessen moeten nemen.

Het theorie-examen halen

Je doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren van de theorie. Bij sommige rijscholen is het mogelijk om theorieboeken te krijgen. Rijschool Rijswijk is zo een rijschool. In het theorieboek leer je alles over verkeerssituaties, verkeersborden, wegmarkeringen en nog veel meer. Ook staan er na ieder hoofdstuk een aantal vragen. Soms zit er ook nog een cd bij waar veel meer vragen op staan om te oefenen. Op deze manier bereid je jezelf het beste voor op het theorie-examen.

Van rijlessen tot aan het praktijkexamen

Vanaf de eerste les bereid je jezelf als het ware al voor op het praktijkexamen. Maar eerst is het belangrijk om alle basis handelingen te leren. Ook kun je de geleerde theorie alvast in de praktijk brengen. Tijdens de eerste paar lessen leer je een gevoel voor de auto te krijgen. Voornamelijk hoe het gas- en rempedaal aanvoelen én hoe je soepel kunt schakelen. Na deze basisstappen ga je steeds meer proberen. Het is altijd belangrijk om goed in je spiegels te blijven kijken, maar ook in je dode hoek. Tijdens het praktijkexamen wordt hier namelijk extra op gelet. Wanneer je succesvol je rijlessenpakket hebt doorlopen, kun je samen met je instructeur het rijexamen inplannen.

 

https://drivercompany.nl/rijschool-rijswijk