Living Smart
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor veilig rijden op een scooter

Een scooter is een handige manier van transport. Of je nu naar je werk met de scooter moet of als je het als vervoer gebruikt om een rondje te toeren, het is altijd belangrijk om veilig deel te nemen aan het verkeer. De kans op letsel op een scooter is namelijk erg groot. Daarom hebben wij hier een aantal tips voor veilig rijden op een scooter.

Houd je aan de verkeersregels

Het is van groot belang om je te houden aan de verkeersregels wanneer je op een scooter rijdt. Stop voor rode stoplichten, geef je richting aan en houd je aan de maximumsnelheid. Bij het halen van je scooter rijbewijs heb je geleerd om op een verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer. Het is belangrijk dat je na het halen van je rijbewijs ook goed oplet en rekening houdt met andere weggebruikers. Moet jij je scooter theorie nog halen? Dan hebben we hier 5 handige tips!

Draag een helm

Het dragen van een helm is voor bromscooter rijders verplicht. Dit is ook voor een reden. Het niet dragen van een helm op de scooter maakt je kwetsbaar. Draag daarom altijd een helm. Eventueel kun je ook andere beschermende kleding dragen, maar dit is niet verplicht.

Wees zichtbaar

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Vooral bij slechte weersomstandigheden of in het donker. Hierbij is verlichting erg belangrijk. Soms kan het ook handig zijn om reflecterende kleding of accessoires te dragen om je zichtbaarheid te vergroten.

Druk nooit alleen de voorrem in

Wanneer je hard of onverwacht moet remmen en je knijpt hierbij alleen de voorrem heel hard in, is de kans groot dat je ten val komt. Daarom moet je ook altijd met het achterwielrem. Je kunt natuurlijk altijd extra bijremmen met de voorrem als dit nodig is.

Goede verlichting is belangrijk

Verlichting is belangrijk zodat andere weggebruikers jou kunnen zien in het donker. Als je in het donker zonder verlichting op je scooter rijdt dan is de kans op een ongeval veel groter. Controleer daarom altijd of je verlichting nog goed werkt en zorg ervoor dat je deze aanzet voor je vertrekt.

https://slimmeboefjes.nl/5-tips-om-zonder-problemen-je-scooter-theorie-examen-te-halen/