Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn overkapping screens?

Wat zijn overkappings screens en wat zijn de voordelen ervan, in dit blog hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. En wie weet wil je na dit blog ook wel een screen hebben.

 

Verschillende redenen waarom je een screen kan nemen

 

Zonlicht

 

We kennen het allemaal wel, je wil heerlijk in je tuin liggen en een boek lezen of een filmpje op je telefoon kijken maar het licht van de zon is veel te fel. Na een half uur zoeken naar een stukje schaduw niks van schaduw te vinden in je tuin dus wordt de zonnebril er maar bij gepakt. En met de zonnebril lezen of iets kijken dat is het dan ook net weer niet. De reden om een overkappings screen te nemen is dus dat je een ruimte in je tuin kan afsluiten van het felle zonlicht. Zo heb je dus op elk moment van de dag schaduw en ben je toch nog steeds lekker buiten in je tuintje. Natuurlijk is het ook tegen het verbranden goed, toch buiten zitten in je tuin maar jezelf niet constant in hoeven te smeren? Neem een overkapping screen zo heb je van beide werelden een beetje, toch gezonde buitenlucht maar niet verbranden.

Zomerse bui

 

Iedereen kent het wel, je zit lekker buiten met je vrienden te barbecueën en opeens begint het te regenen. Dus naar binnen want nat wil je niet worden, en binnen is het dan meteen spaans benauwd omdat het heel de dag al 30 graden is. Een screen voor een overkapping is dan de perfecte oplossing, je zit toch buiten nog te genieten van je maaltijd en je wordt niet nat van de regen ideaal! 

Winderige dagen 

 

Het lijkt als je van binnenshuis naar buiten kijkt wel op de costa brava een heerlijk zonnetje en tropische temperatuur. Je pakt je boek of je lunch om lekker in je tuin te gaan zitten en te genieten van het heerlijke weer. Totdat je naar buiten stapt je tuin in en het lijkt wel alsof je in een tornado bent beland. De wind gooit weer is roet in het eten van het uitstekende plan dat je zojuist voor jezelf in gedachte had. Ook hier kan een overkapping screen als de ideale oplossing dienen. De screen houd de wind tegen en ondertussen komt het zonlicht toch mooi een beetje door de screen heen. Beentjes omhoog en genieten geblazen!

Rolluiken

 

Nou je hebt alle zonnebescherming in je tuin geregeld maar als je zomers naar je bed gaat voor een welverdiende nachtrust is het niet te harden in je kamer. De zon heeft namelijk heel de dag naar binnen staan schijnen terwijl jij op je werk zat, of onder je overkappings screen zat. De ventilator blaast alleen maar de warme lucht rond in je kamer en het is allemaal 1 groot drama. Een rolluik is hier de ultieme oplossing voor je doet ze s ochtends gewoon naar beneden als je naar je werk gaat en dan als je s avonds thuis komt is het een heerlijke temperatuur in je slaapkamer. En kan je gewoon lekker genieten na een lange werkdag van die welverdiende nachtrust.