Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Advies bij woning verwarmen

Je kunt je huis op verschillende manieren verwarmen. Dat kan door gebruik te maken van centrale verwarming, van een openhaard of een houtkachel. Een andere manier om het huis te verwarmen is door gebruik te maken van een pelletkachel. Verwarmen met behulp van een pelletkachel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo ben je op deze manier duurzaam bezig in meerdere opzichten. Je hoeft bijvoorbeeld geen gebruik te maken van de centrale verwarming waarvoor gas gebruikt wordt. Ook de pellets die gebruikt worden in de kachel zijn duurzaam. Deze branden lang en zijn van duurzaam materiaal gemaakt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt ervoor kiezen om een pelletkachel op verschillende manieren aan te schaffen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dergelijke kachel te gebruiken in combinatie met de aanwezige cv-ketel. De kachel wordt dan aangesloten op de centrale verwarming. Als de pelletkachel het huis verwarmd, dan wordt er geen gas verbruikt en is de cv-ketel niet in werking. Hiermee bespaar je dus kosten en energie in de woning. Het is daarnaast ook nog mogelijk om met de kachel het water in huis te verwarmen, dit is afhankelijk van het model.

Meer mogelijkheden

Met een kanaalsysteem kan het hele huis zelfs verwarmd worden door een pelletkachel. In dat geval lopen er buizen door de woning voor bijvoorbeeld de luchttoevoer waarop de kachel kan worden gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om warmte vanaf de pelletkachel naar elke ruimte te brengen. Op het gebied van pelletkachels is het mogelijk om te kiezen voor een model dat ingebouwd wordt op de plek waar bijvoorbeeld een open haard of een houtkachel zit, of om te kiezen voor een vrijstaande kachel. Een inbouwkachel kan dan worden aangesloten op het aanwezige rookkanaal. Voor een vrijstaande kachel moet er nog een dergelijke afvoer voor de rook worden aangelegd. Kijk ook op hier.nu voor meer. 

Investeren in duurzaam verwarmen

Als je gebruik maakt van een pelletkachel dan draag je bij aan een duurzaam en schoner milieu. Het helpt ook voor het omlaag brengen van de maandelijkse kosten voor energie. Je bent namelijk minder geld kwijt aan het gas dat je anders zou gebruiken om het huis mee te verwarmen. Een pelletkachel aanschaffen en gebruiken is dus investeren in de toekomst en in duurzaam verwarmen. Er is dan ook wel een hoogwaardige pelletkachel bij iedere woning te vinden. Kijk hier aan de hand van jouw wensen en de mogelijkheden welke kachel het best bij jouw huis past.

In