Living Smart
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Het is nu tijd om uw gas ketel te vervangen voor een DAT elektrische cv ketel.

Vervang uw GAS Ketel voor een Elektrische

U hoeft alleen uw gas ketel te vervangen voor de nieuwe elektrische variant zoals een DAT elektrische cv ketel. Vervangen of vernieuwen van radiatoren en leidingen is niet nodig. Dat scheelt behoorlijk in de kosten van overgang van gas naar elektrisch verwarmen. Bovendien is het monteren een fluitje van een cent. Ook dit is heel eenvoudig uit te vioeren en zal minder kosten dan bijvoorbeeld het monteren van een warmtepomp waar iedereen het steeds maar weer over heeft. 

Veel voordelen met een Elektrische CV Ketel

Ten opzichte van een elektrische kachel en vooral ten opzichte van een warmtepomp heeft de DAT elektrische cv ketel vele voordelen. Naast het snel overstappen en eenvoudige, goedkope montage neemt hij veel minder ruimte in beslag en is nagenoeg geluidsloos. Een warmte pomp neemt veel ruimte in beslag en maakt veel herrie.

Ook is het onderhoud een stuk eenvoudiger en dus goedkoper en zijn er nagenoeg geen aanpassingen nodig in het huis. Zelfs rookgasafvoer is niet meer nodig. Bij een gas ketel was er altijd kans op koolmonoxide vergiftiging en dat zal met een elektrische cv ketel niet mogelijk zijn omdat er geen verbranding plaatsvind. Omdat er geen rookgasafvioer nodig is kan hij ook in andere ruimtes worden gemonteerd dan we gewend zijn.

Verkrijgbaar in 6kW, 9kW en 12kW

De Dat elektrische cv ketel is leverbaar in 6kW, 9kW en 12kW en wordt in Nederland en Belgie verkocht via resellers. Meer informatie vind u op de website van DAT Heating.

Uiteraard is de elektrische cv ketel goed beveiligd tegen te hoge temperaturen, te hoge of te lage waterdruk in de leidingen. Ook is het mogelijk het vermogen aan te passen in 33, 66 of 100 % van zijn maximale vermogen. Alles is heel eenvoudig te bedienen aan de voorkant zonder de aanwezigheid van ingewikkelde toeters en bellen.

Zo kunt u de temperatuur instellen met een eenvoudige draaiknop. Degelijkheid en betrouwbaarheid gaat bij DAT boven alles !

De DAT cv ketels zijn geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming.

https://www.datheating.eu/