Living Smart
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Wie slim is, woont duurzaam

Duurzaamheid. Het is een belangrijk thema in de politiek. Maar dat is niet genoeg. De politiek kan wel het een of ander willen (of juist niet willen), maar uiteindelijk zullen wij zelf, in Nederland 17 miljoen individuen, ervoor moeten zorgen dat er ook daadwerkelijk aandacht wordt besteed aan een duurzaam leven. Veelal wordt duurzaamheid gemeden omdat ‘centjes verdienen’ nou eenmaal belangrijker wordt geacht in deze kapitalistische samenleving. Maar dat is eigenlijk flauwekul, want duurzaamheid en geld verdienen, gaan prima samen.

 

Hét voorbeeld hiervan is het zonnepaneel. Een zonnepaneel maakt van de gratis en meest duurzame bron, de zon, iets waarvan wij niet meer zonder kunnen: stroom. Wie denkt dat hij of zij wel zonder stroom kan zou eens een paar weken zonder stroom moeten gaan kamperen. Maar goed, dan stel je je er op in en is het nog te doen. Als de stroom uitvalt in huis merk je opeens wat je allemaal moet missen. Elektriciteit is ontzettend belangrijk voor ons. Zonder elektriciteit trouwens ook geen internet of digitale apparaten meer, en we weten allemaal dat deze een grote rol zijn gaan spelen in het leven.

 

Als je zonne-energie kunt omzetten in elektrische-energie is dit een win-win situatie. Je bespaart geld op de elektriciteitsrekening én je bent ontzettend duurzaam bezig. Er hoeft nu minder een beroep gedaan te worden op vervuilende kolencentrales of gevaarlijke kerncentrales.

 

Nu de zonnecel al eventjes op de markt is, is de kwaliteit ook aanzienlijk vooruit gegaan. De zonnecellen van nu halen een hoog rendement en zullen lang meegaan, omdat ze van een prima kwaliteit zijn. Zo ga je op den duur de investering ruimschoots terugverdienen. Al met al is het een veilige en duurzame investering. Let er wel even op dat je een goede omvormer hebt, zodat de stroom geschikt is voor thuis. Een fronius omvormer is hiervoor prima geschikt. Ga jij voor duurzaam en slim, ga jij zonnecellen kopen?

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl