Living Smart
Image default
Electronica en Computers

Een paar aandachtspunten voor het kopen van een webcam

Een paar aandachtspunten voor het kopen van een webcam

Wij hebben een aantal aandachtspunten waar je zeker rekening mee moet houden als je een Webcam gaat kopen. Gemiddeld gezien kosten webcams maar 25 tot 250 euro afhankelijk van wat je ermee wil kunnen natuurlijk. Voor de hogere HD functies of een IP camera kan de prijs nog wat hoger zijn, maar de meeste mensen hebben dit niet nodig. Het is handig als een webcam beschikt over een ingebouwde microfoon. Hierdoor hoef je geen headset aan te schaffen als je wil gaan videobellen, Skypen of zoomen. Daarnaast is een standaard wel handig, maar vandaag de dag zijn er ook modellen met een clip. Deze kun je bovenop je monitor vast klikken waardoor ze vaak meteen in de goede positie staan. 

Ook is het handig als je de webcam kunt verstellen in zowel lengte als breedte. Hierdoor zorg je dat je altijd goed op beeld te zien bent. Je wil immers niet dat het maar half werkt. Daarnaast moet je ook op de aansluiting letten. In de meeste gevallen gaat dit via USB, dus je moet dan ook een USB poort vrij hebben. Als je dit niet hebt kun je daar een hub voor kopen en deze kosten ook maar een tientje. Het laatste aandachtspunt is de compatibiliteit. Niet iedere webcam werkt op hetzelfde besturingssysteem. De duurdere modellen vanaf 50 euro zijn vaak voor MacOS en Windows, maar die daaronder zijn vaak alleen voor Windows.

Een paar tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij nog een aantal extra tips voor je. Zo is het belangrijk dat je ook denkt aan resolutie van de camera. Tegenwoordig zijn bijna alle apparaten full HD en dan wil je ook dat het beeld wat je naar mensen stuurt in deze kwaliteit is. Je zou ook voor 4K kunnen kiezen, maar er zijn nog niet veel mensen en bedrijven die over een 4K monitor of TV beschikken. Tevens is het ook handig als er verlichting op de camera zit. Zo kom je altijd het beste voor de dag. Bovendien kun je zo ook in de late uurtjes nog videobellen met andere.