Living Smart
Image default
Electronica en Computers

Wat is een smartwatch? En hoe werkt dat?

Iedereen heeft beweging nodig, dat is algemeen bekend. Iedereen zou minstens een uur per dag moeten bewegen, als is het wandelen, fietsen of zelfs trampoline springen. Een uur per dag bewegen is goed voor je gezondheid. Alleen heel veel mensen komen niet aan dit uur, ze zitten veel liever dan dat ze aan het lopen zijn. Dit is niet heel raar doordat heel veel dingen wat we doen zittend is, op school of werk moet je zitten, tijdens het eten zit je en tijdens het gamen of tv kijken zit je ook. Een smartwatch kan helpen om meer te bewegen. Op zoek naar het beste slimme horloge? Ook daar helpen we je bij!

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch, de naam zegt het al, is een slim horloge. Dit horloge geeft niet alleen aan hoe laat het is, ook heeft het horloge veel andere functies. De meeste smartwatches kan je aan je telefoon verbinden, en je kunt dus ook meldingen krijgen van je telefoon op je smartwatch. Ook kan je muziek luisteren met een smartwatch en je kunt bellen met je horloge. Dit zijn handige functies om op je horloge maar waar de meeste mensen een smartwatch voor gebruiken is omdat smartwatches kunnen bijhouden hoeveel je beweegt. Ze houden je stappen bij, smartwatches kunnen zien hoever je gefietst hebt. Ook kun je de smartwatch gebruiken om te zien hoeveel je gesport hebt en hoeveel calorieën je verbrandt hebt. Al deze functies zijn handig om bij te houden hoeveel je hebt bewogen. Maar hoe werkt zo’n horloge nou?

Hoe werkt een smartwatch?

Om een smartwatch te gebruiken moet je eerst het horloge verbinden met je smartphone, dit kan via bluetooth. Nadat je dit hebt gedaan is een smartwatch gemakkelijk te gebruiken. Meestal staan er al apps op die je kan gebruiken om te zien hoeveel je bewogen hebt. Door middel van GPS-tracking kan je smartwatch bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet of hoeveel kilometer je hebt gefietst. Smartwatches gebruiken een paar gegevens om te schatten hoeveel calorieën je verbrandt hebt die dag. Ten eerste gebruiken ze je basale metabolisme, dit is de stofwisseling die nodig is om de energie te leveren die je nodig hebt om de processen in je lichaam te laten werken. Ook gebruikt een smartwatch je activiteitsgegevens om je verbrande calorieën te schatten. Je verbrande calorieën kan je daarna zien op je smartwatch. 

 

Een smartwatch is dus erg handig om bij te houden hoeveel je hebt gesport en of je nog veel stappen moet lopen. Ook heeft het vele andere handige functies wat het gebruik van een smartwatch nog fijner maakt.

 

Bron: https://www.smartch.nl/