Living Smart
Image default
Toerisme

KHISAR – HEALEND WATER VAN DIEPE OUDE EN DEZE DAGEN

Hisar ligt in het Boven-Thracische laagland, op de zuidelijke hellingen van Srednaya Gora, 40 km ten noorden van de stad Plovdiv, op een hoogte van 365 meter.

Mineraalwater is licht gemineraliseerd, hydrocarbonaat-sulfaat-natrium, hyperthermisch (42,8 °), alkaliteit (Ph 8,97). Het belangrijkste effect van het unieke mineraalwater van het resort komt tot uiting in het hypo-osmotische en reinigende effect voor het lichaam, het heeft ook een diuretisch effect.

Bezienswaardigheden

De stad Hisar biedt veel mogelijkheden voor recreatie, behandeling en amusement, maar ook voor zakelijk, ecologisch, landelijk, cultureel en resorttoerisme.

De stad heeft een historisch museum, een archeologisch reservaat, een Romeinse tombe, een vestingmuur met vier ingangen, de belangrijkste is de zuidelijke ingang met de naam “Kamelen”. Er is ook een zomertheater dat is gebouwd in de stijl van oude amfitheaters in de geest van oude Romeinse steden.

Naast de pittoreske en mooie Staraya Planina-berg kun je ook kleine dorpjes bezoeken aan de voet van de berg, waar oude huizen staan ​​met bewaard gebleven tradities en een spannend verleden.

 Geschiedenis van de stad

Van de oudheid tot heden houdt het leven rond minerale bronnen niet op. De geneeskrachtige wateren van Hisarya zijn de belangrijkste reden om elkaar op deze plek te ontmoeten. De meest diverse volkeren en beschavingen hebben waardevolle voorbeelden van hun materiële en spirituele cultuur nagelaten.

De eerste gegevens over Hisar dateren van 3-4 eeuwen voor Christus. De stad werd gesticht in de 17e eeuw vóór de Romeinse keizer Diocletianus, mensen bleven hier vanwege het onschatbare mineraalwater. Jarenlang waren de kolonisten Thraciërs, Romeinen, Slaven, Bulgaren, deze plek trekt aan met zijn unieke combinatie van klimaat en natuurlijke kenmerken van de lokale flora en fauna.

Omdat ze de genezende eigenschappen van minerale bronnen hadden gewaardeerd, creëerden de Romeinen een van de grootste steden genaamd Diocletianopolis. Het staat buiten kijf dat de meest indrukwekkende voorbeelden van de oude cultuur van Hisarya van hen zijn. In 293, onder keizer Diocletianus, kreeg de oude nederzetting in Hisarya de status van stad. Dan begint de versterking van Diocletianopolis met een stevige stenen muur. De hoge ruïnes die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, verrukken nieuwsgierige toeristen. De vestingmuur is een zeldzame vertegenwoordiger van de Romeinse architectuur in Europa. Enorme woongebouwen, een amfitheater, baden, winkelcentra en straten worden opnieuw aangetroffen, die allemaal een indicatie zijn van de hoge economische situatie van de stad.

Tegen het midden van de 5e eeuw viel Diocletianopolis onder de klappen van de Hunaanvallen. De noordelijke en oostelijke vestingpoorten en militaire gebouwen werden vernietigd. Aan het einde van de 6e en het begin van de 7e eeuw. het werd weer vernietigd. De vestingmuur van Hisar is een van de best bewaarde laat-Romeinse forten, de lengte is 2315 m.

Tijdens de Ottomaanse overheersing, in Hisar en de dorpen Sindzhirliy en Kyusileri, namen de bewoners deel aan de strijd tegen het Ottomaanse rijk in 1868. Vasil Levski (Bulgaarse revolutionair) richt een revolutionair comité op.

last minute vliegreis

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html