Living Smart
Image default
Verwarming

De nieuwe hype: infrarood paneel met LED verlichting

Sinds 2022 is infrarood verwarming sterk in opkomst. Daardoor is ook nieuwe hype ontsaan: een infrarood paneel met LED verlichting. Het is de duurzame combinatie van een infrarood paneel en LED verlichting. Beide functionaliteiten springen zuinig om met energie. Wij mogen dit infrarood paneel met fraaie LED verlichting exclusief aanbieden in onze webshop en vertellen daar graag over!

 

1. Een infrarood paneel met LED verlichting is ideaal voor kleinere ruimtes

Infrarood panelen zijn ideaal voor ruimtes die niet zo groot zijn in huis. Je kan denken aan je kantoor aan huis, badkamer of de hal bij de ingang van je huis. Door een infrarood paneel met LED verlichting te gebruiken sla je twee vliegen in een klap. Je hebt verlichting en de ruimte wordt snel opgewarmd door het infrarood paneel. Dus functioneel is het efficient, maar het staat ook gewoon kek!

 

1.1 Installatie is eenvoudig

Infrarood panelen worden het meest aan plafonds gemonteerd, want dan komen ze het beste tot hun recht: de stralen verwarmen direct de daaronder liggend oppervlakte. Daarnaast bespaar je wandruimte, zeker in de badkamer is een vrije muur niet veel beschikbaar.

De modellen die wij leveren worden standaard geleverd met een montagebeugel. Die wordt vastgeschroefd aan het plafond en het infrarood paneel met LED verlichting schuif je er eenvoudig in de beugel.

 

1.2 Dimbare LED verlichting

Door de combinatie met LED verlichting kan een bestaand lichtpunt worden vervangen in bijvoorbeeld de badkamer. Een ander bijkomende voordeel is dat je slechts daardoor één stroomaansluitpunt (centrale lasdoos) nodig hebt, waarmee je zowel het warmte paneel als de ledverlichting mee kan voeden met de  220 Volt. De bekende twee vliegen in een klap!

De kleurtemperatuur is instelbaar van het infrarood paneel met LED verlichting. Er zijn drie kleurtemperaturen die je in kan stellen:

  • warm wit (3000 Kelvin)
  • koel wit (6000 Kelvin)
  • gecombineerd (4500 Kelvin) ofwel daglicht

Daarnaast is de LED verlichting dimbaar OF in vier stappen (25-50-75 of 100%) OF het is traploos geleidelijk te dimmen tussen 5 en 100%.

 

2. Voordelen infrarood paneel met LED verlichting

Hierboven is de badkamer als de meest gebruikte voorbeeld gegeven, maar het bewuste paneel kan natuurlijk ook in de huiskamer of keuken worden gebruikt.

In een van onze klanten reviews (zie pagina Wat Zeggen Onze Klanten) is een voorbeeld te vinden van een klant die het infrarood paneel met LED verlichting boven het zitgedeelte in de huiskamer gebruikt. Ze genieten van de comfortabele en aangename warmte gecombineerd met de dimbare LED verlichting.

We zetten tenslotte de voordelen van dit stijlvolle infrarood paneel met LED verlichting nog even op een rij:

  • Energiezuinige infraroodverwarming gecombineerd met energiezuinige (LED) verlichting
  • Mogelijkheid tot het bieden van directe verlichting of indirectie sfeerverlichting 
  • Stralingswarmte van infraroodpanelen is gezond zorgt voor een stabiele vochtigheidsgraad
  • Geen onderhoudskosten aan de infrarood verwarming (gaat makkelijk 20 jaar mee!)
  • Strake en subtiel design en beschikbaar in verschillende vermogens

Deze voordelen verklaart dat infrarood panelen met LED verlichting een hype aan het worden zijn. Bestel daarom snel via onze website voordat ze uitverkocht zijn! 

 

 

 

https://www.extrawarmte.nl/infrarood-paneel-met-led-verlichting/