Living Smart
Image default
Kinderen

Hoe je de beste fietstas kiest

Hoe je de beste fietstas kiest

Als je op zoek bent naar een ideaal cadeau voor je kinderen, kan een spacescooter junior een goede keuze zijn. Wil je familie of vrienden die van fietsen houden een verrassend cadeau geven, dan kun je ze een fietstas geven. Deze fietsaccessoire is erg handig en ook zeer geliefd. Een fietstas maakt het mogelijk om veel essentiële benodigdheden mee te nemen op een fietstocht. Aangezien er echter veel verschillende modellen fietstassen op de markt zijn, kan het moeilijk voor je zijn om de tas die het beste bij de behoefte past te kiezen. De soorten fietstassen waaruit je kunt kiezen zijn zadeltassen, frametassen, afneembare fietstassen en vaste fietstassen. Nadat je het model fietstas hebt gekozen, kun je verschillende aspecten die we hieronder zullen bespreken overwegen om de beste kwaliteit tas te kopen.

Capaciteit van de tas

Of je nu een rugzak fietstas of een fietstas koopt, je moet letten op de inhoud ervan. De capaciteit verwijst naar het maximale beschikbare volume dat je mee kunt nemen in de fietstas. Als je je fiets alleen voor woon-werkverkeer gebruikt, heb je misschien geen grote hoeveelheid bagageruimte nodig. Als je vaak lange toertochten maakt, moet je een grotere fietstas aanschaffen. Op deze manier kun je meer spullen meenemen, zoals voedsel, kleding, regenjassen en nog veel meer. Voor dagelijks woon-werkverkeer of korte tochten heb je meestal een fietstas van ongeveer 30 liter nodig. Als je echter een fietstas voor aan je stuur koopt, moet deze een inhoud van 20L hebben. Zwaardere tassen kunnen je stuurvermogen namelijk negatief beïnvloeden. Als je dan lange afstanden wilt rijden, heb je een fietstas voor je bagagedrager van 60 liter nodig.

Materiaal

Of je nu een kinderrugzak jongen of een fietstas koopt, je moet rekening houden met het materiaal. Je moet altijd een tas van waterdicht materiaal selecteren. Als je fietstas niet volledig waterdicht is of als je toertochten gaat maken, moet je een speciale hoes van waterafstotend materiaal aanschaffen. De meeste fietstassen die je in de winkel vindt, zijn gemaakt van polyester of nylon dat is omhuld met polyurethaan. Als je een lange tocht gaat maken, kun je beter geen tassen meenemen die niet goed waterdicht (meer) zijn. Als het gaat regenen zul je gefrustreerd raken omdat de spullen in je tassen nat worden. In geval van nood kun je je fietstas afdekken met een zwarte vuilniszak. Daarnaast moet je een fietstas kiezen die is voorzien van reflecterende onderdelen. Dit zal je zichtbaarheid op de weg en dus je veiligheid vergroten.

Bevestiging

Een ander detail waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van de fietstas is de manier van bevestiging. Zorg ervoor dat deze verbindingen compatibel zijn met je bagagedrager. Een fietstas met klittenbandsluiting is meestal zwak en niet veilig. De beste bevestiging wordt gemaakt van metalen clips met ankerhaken. Ook tassen met verbindingen van plastic kun je beter niet kiezen. Metalen haken zijn sterk en kunnen voorkomen dat je je fietstas verliest wanneer je over een hobbelige weg rijdt.