Living Smart
Image default
Kinderen

Wel of niet je kind naar een kinderopvang?

Wel naar de kinderopvang

Je kind naar de kinderopvang brengen, kan verschillende voordelen met zich meenemen. Je partner en jij hoeven dan niet minder te gaan werken of helemaal te stoppen. Je kan blijven werken en je inkomen zal niet achteruitgaan door het verzorgen van je kind. Ook als je niet werkt, kan de kinderopvang een goed idee zijn. Je hebt dan namelijk meer tijd voor jezelf en kan andere zaken regelen. Verder is het ook goed voor je kind om naar de kinderopvang te gaan. Daar leer hij of zij te spelen en te delen met andere kindjes. Zeker als je kind enig kind is, is het een leuke en speelse manier om in aanraking te komen met andere kindjes. 

Niet naar de kinderopvang

Het kan eng zijn als een ander persoon je kind verzorgt, al is het voor een paar uurtjes. De opvoeding van je kind kan beïnvloed raken door de kinderopvang en dat kan voor sommige een onprettige gedachte zijn. De leidsters op de kinderopvang brengen namelijk veel tijd door met je kind en hebben dan een zeker invloed op je kind. Meerdere opvoeders kan een kind ook verwarren. Misschien mag iets van de ouder niet, maar wel van de leidster (of juist andersom). Dit kan gelukkig wel altijd besproken worden met de leidsters van de kinderopvang. Een andere reden om je kind niet naar de kinderopvang te sturen is omdat je kind beïnvloed kan worden door andere kinderen op de kinderopvang. Kinderen die naar kinderopvang gaan, worden over het algemeen vaker ziek. Ze worden immers omringd door andere kindjes en als een kindje ziek wordt, volgt de rest vaak ook. 

 

De vraag was dus ‘Wel of niet je kind naar een opvang?’. Met de informatie hierboven hopen wij dat je genoeg geïnformeerd bent om die keuze te maken. Vraag ook bij je gekozen kinderopvang informatie over hun manier van verzorgen en of dat op 1 lijn zit met jouw eigen manier van verzorgen.