Living Smart
Image default
Tuin en buitenleven

LED – LAMPEN WELKE HET MEEST EFFECTIEF ZIJN VOOR (STRAAT) VERLICHTING?

Elektrische verlichting worden vaak opgesplitst in drie grote categorieën: het licht van gloeilampen lampen, gasontladingslampen (tl-lampen, fotografische knippert enz.) en halfgeleider-lampen (zoals LED light-emitting diode). Elke lichtbron is geanalyseerd door de werkzaamheid, de functionaliteit en de prijs om tot de geschikte verlichting voor verschillende locaties. Wat is goed voor binnenlandse goederen niet noodzakelijkerwijs overeenkomt met een productie-faciliteit, een parkeerterrein of een snelweg.

Buitenruimten, zoals speeltuinen en straten vereisen een intensieve verlichting. Straatlantaarns zijn bestemd voor het verlichten van grote outdoor plaatsen voor voetgangers en voertuigen. Wanneer u probeert te bepalen welke verlichting vorm is optimaal voor straat-verlichting of parkeerplaatsen of een andere toepassing, meerdere factoren die invloed kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat moet in overweging worden genomen. Absorptie van licht, in de richting van het licht, levensduur, kleur, energieverbruik, emissie van broeikasgassen, het niveau van de helderheid en fysieke duurzaamheid zijn alle onderdeel van de controle lijst.

 

Conventionele Lampen

Momenteel zijn verschillende typen gloeilampen en tl-licht lampen zijn de meest gebruikte lichtbronnen rond de wereld. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de lage kosten en de menselijke neiging tot het vasthouden aan het vertrouwde.

 

Het licht van gloeilampen lampen produceren licht door het opwarmen van een dunne draad met behulp van een elektrische stroom. Het glas van de lamp is bevat een inert gas reageert niet met de gloeidraad en het beveiligt tegen oxidatie. De gloeidraad schijnt bij het bereiken van een hoog temperatuurniveau. Aangezien de meeste van de uitgezonden straling omgezet naar warmte ( ongeveer 90 %) in plaats van zichtbaar licht, de lichtefficiëntie van deze lampen is zeer bescheiden, varieert tussen de 10 tot 15 Lumen per watt. Gloeilampen zijn gevoelig voor elektrische stroom verschuivingen, trillingen en extra lokale omstandigheden; zij ondervinden 10 % -15 % van het licht afschrijvingen, en door hun standaard levensverwachting is aanzienlijk korter dan de meeste andere technieken verlichting (1.000 uur). Deze factor is zeer belangrijk bij het plannen van straat-en licht systemen, waar een constante vervanging genereren duur en traag onderhoud werkt.

LED

 

Light emitting diode is een moderne halfgeleider lichtbron, die is opgericht op recombinatie procedure van elektronen en elektron-gaten. In tegenstelling tot standaard licht-lampen, Led ‘ s licht de prestaties niet ten opzichte van het energieverbruik. LED ‘ s licht werkzaamheid niveau aangeboden vandaag heeft bereikt 160 Lumen per watt en het aantal voortdurend toeneemt. Het wordt niet beïnvloed door de afmetingen of het design, de grootte van de LED kan zeer bescheiden en andere optische componenten kunnen worden opgenomen voor het maken van een specifieke straling patroon. De levensduur van LED varieert tussen de 50.000-100.000 u, maar kan verlengd worden wanneer beheerd door slimme verlichting technieken. LED biedt fantastische controleerbaarheid; het toezicht op de intensiteit, de richting en de schaduw van het licht. Er worden meerdere lichte kleuren, zonder de noodzaak van externe filters, net als andere lichtbronnen. LED lampen zijn zeer bestendig, waardoor ze ideaal zijn voor outdoor locaties die zijn blootgesteld aan de weersomstandigheden, het verkeer en de verschillende externe gevaren.

 

Samenvatting

Street lights zijn een noodzaak voor het houden van de elementaire veiligheid en de normale werking van een maatschappij. Niettemin, straatlantaarns zijn grote energieverbruikers; ze eisen intensief onderhoud en 6 % van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. LED-lampen zijn veel efficiënter dan vrijwel alle traditionele lichtbron zoveel lichtopbrengst en levensduur betreft, en met als resultaat dat zij een radicale daling van de onderhoudskosten. Led ‘ s zijn bewezen voor het weergeven van een betere kijkervaring en voor het verminderen van de emissie van broeikasgassen. Ze zijn extreem duurzaam, zeer eenvoudig gedimd en gericht, en kan worden gebouwd aan andere sites door middel van aanpassingen van kleur en vorm.

http://www.leds-depot.nl/