Living Smart
Image default
Eten en drinken

De beste BBQ tips voor in de zomer

Nu de zomer officieel begonnen is, halen veel mensen hun barbecues tevoorschijn. Je ziet vaak mannen die de barbecue bedienen met een tang in de ene hand en een biertje in de andere, terwijl ze ervoor zorgen dat de vlammen onder controle blijven. Maar barbecueën is niet zo simpel als het lijkt. Er zijn veel geheime trucjes en tips die zelfs ervaren barbecue liefhebbers kunnen verrassen. Om jou te helpen, hebben we een aantal handige tips verzameld.

Nieuw: Japans BBQ’en

De hibachi grill is waarschijnlijk de bekendste Japanse grill en heeft een lange geschiedenis in de culinaire traditie van het land. In Amerika kennen mensen de hibachi als een kleine draagbare grill met gaasroosters. Maar oorspronkelijk verwees het woord “hibachi” naar een kleine pot gevuld met houtskool en as, die werd gebruikt om het huis te verwarmen. Deze manier van BBQ’en is ontzettend leuk om te doen met een groep vrienden of familie. Het is voornamelijk de bedoeling om kleine gerechtjes op deze BBQ te maken en te genieten van het lekkere eten op deze makkelijk meeneembare BBQ.

Houtskool of briketten

Bij barbecueën is de basis natuurlijk het gebruik van houtskool of briketten. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Houtskool bestaat eigenlijk uit stukjes verbrand hout. Als je het opnieuw aansteekt, wordt het warm genoeg om vlees en vis te bereiden. Houtskool geeft een intense hitte af, waardoor het vooral geschikt is voor dunne en kleine stukken vlees. Briketten daarentegen zijn gemaakt van samengeperste houtskool of samengeperst zaagsel met papier. Ze branden iets moeilijker dan gewone houtskool. Dit kan wat lastiger zijn om aan te steken. Het voordeel van briketten is dat ze de warmte lang vasthouden en gelijkmatig afgeven. Als je grote stukken vlees wilt bereiden die lang moeten garen, dan zijn briketten de beste keuze.

Zet het eten in de koelkast

Als je gaat barbecueën, is het vaak gebruikelijk om verschillende schalen met rauw vlees te vullen. Op die manier kunnen gasten zelf kiezen welke stukken ze op de barbecue willen leggen. Omdat het vlees rauw is, is het niet verstandig om de schalen lang in de hete zon te laten staan. Het is beter om het vlees zo lang mogelijk in de koelkast te bewaren. Een handige tip is dan ook om niet al het vlees tegelijk uit de koelkast te halen. Presenteer kleine hoeveelheden en vul de schalen aan wanneer ze leeg zijn. Veel plezier en smakelijk eten!