Living Smart
Image default
Eten en drinken

De beste duurzame snacks

Op zoek naar een snack die zowel lekker als duurzaam is? Hier bespreken we enkele van de beste duurzame snacks die er zijn. Deze snacks zijn niet alleen goed voor u, maar ze zijn ook goed voor het milieu. We zullen het hebben over waarom deze snacks duurzaam zijn, en we zullen informatie geven over waar je ze kunt vinden.

Goede selectie van vers fruit

Een van de beste duurzame tussendoortjes is vers fruit. Het is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. Denk hier bijvoorbeeld aan gezonde mandarijnen. Vers fruit is een geweldige bron van vitaminen en mineralen, en het bevat ook weinig calorieën. Bedenk echter wel dat je hier vooral seizoensgebonden fruit moet kiezen zodat het fruit niet speciaal in het buitenland gekweekt hoeft te worden. Het biologische geteelde fruit is hierbij een goede oplossing zodat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Biologische studentenhaver

Een andere geweldige optie is trail mix. Trail mix zit boordevol proteïnen en vezels, en het is een geweldige bron van vitaminen en mineralen. Bovendien is het perfect om onderweg van te snoepen. Zoek studentenhaver die biologisch is en geen toegevoegde suiker bevat of ga zelf aan de slag om deze mix te maken.

Zelf geroosterde kikkererwten

Als je op zoek bent naar een veganistisch tussendoortje, probeer dan eens wat geroosterde kikkererwten. Kikkererwten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, en ze hebben ook veel antioxidanten. Ze zijn een geweldige bron van magnesium, kalium, en zink. Bovendien zijn ze laag in calorieën en hoog in smaak. Geroosterde kikkererwten zijn een perfect tussendoortje!

Verrassing: de frikandel als duurzame snack

Als laatste hebben we de frikandel. De frikandel is een Nederlandse snack die gemaakt wordt van afvalvlees. Op deze manier worden slachtdieren helemaal verwerkt en ben je duurzaam bezig. Verder bevat de frikandel calcium, ijzer en veel eiwitten en weinig koolhydraten, waardoor het een perfect tussendoortje. Bij het duurzaam verorberen van de frikandel zijn de toevoegingen van uitjes, mayonaise en ketchup echter niet meegerekend!

We hopen dat dit artikel je wat ideeën heeft gegeven voor lekkere en duurzame snacks. Probeer zeker zelf een paar van deze snacks uit en laat ons weten wat je favoriete duurzame snack is!