Living Smart
Image default
Eten en drinken

Dit moet je weten over koffiecups

Sinds de tiende eeuw is de mens al bekend met de koffieplant die ontdekt werd in Ethiopië . Hierna begonnen menen al snel met het produceren van koffie en werd deze warme drank een wereldwijd succes. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten koffie, zoals de Latte Macchiato, Koffie verkeerd en de Cappuccino. Voor deze koffiesoorten heb je een apparaat nodig die de melk opgeschuimd. Gelukkig is dat na de uitvinding van de koffiecupmachines niet altijd meer nodig. Deze machine kan namelijk zelf de melk uit de cups opschuimen. Echt een top uitvinding dus, maar wat moeten wij eigenlijk allemaal weten over deze cups voordat we ze gebruiken?

Zijn de cups vervuilend voor de natuur?

Het antwoord is ‘ja’. De meeste koffiecups zijn namelijk gemaakt van samengestelde materialen die ervoor zorgen dat ze bij het restafval belanden. Ook is de productie niet milieuvriendelijk. Het zorgt namelijk voor rode modder met een te hoge zuurtegraad, die een negatieve invloed heeft op de natuur. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel cups die gemaakt zijn 100% afbreekbaar materiaal. Daarnaast zijn er herbruikbare koffiecups geïntroduceerd die ervoor zorgen dat het milieu zo weinig mogelijk wordt aangetast.

Werken de cups beter dan normale koffiebonen?

Uit onderzoek blijkt dat koffiebonen een smaakvollere koffie creëert dan de koffiecups. Dit komt doordat de cups voorverpakt zijn en daardoor hun aroma’s en smaken sneller kunnen verliezen. Het voordeel van de cups is wel dat je verspilling voorkomt, aangezien 1 cup gelijk staat aan 1 kop koffie. Nespresso cups staan erom bekend dat ze de perfecte koffie kunnen creëren. Deze koffie is dus niet te sterk of te slap. Het hangt er dus net aan wat voor eisen jij stelt voor jouw perfecte kopje koffie.

Hoelang kunnen de koffiecups mee?

De meeste koffie capsules hebben een houdbaarheidsdatum van ongeveer één jaar. Dit komt doordat de cups luchtdicht verpakt zijn. Hierdoor gaan ze langer mee. Het is wel belangrijk dat je de koffiecapsules in een donkere en koele plek opbergt. Hierdoor blijven ze namelijk langer goed. De koelkast is echter geen goede opslagplek. De gemalen koffie moet namelijk beschermd worden tegen vocht. Dus, welke koffie ga jij voortaan drinken?

https://dekoffiejongens.nl/hervulbare-nespresso-cups/