Living Smart
Image default
Verwarming

Aanvullingen op een elektrische CV ketel

Aanvullingen op een elektrische CV ketel

Misschien heb je jezelf al wel eens ingelezen over een elektrische CV ketel. Duurzame energie is voor steeds meer mensen een thema. Hier wordt goed op gelet. Dit komt omdat het klimaat een steeds groter thema wordt. De gevolgen van klimaatverandering zijn
voelbaar, en daarom willen meer en meer mensen maatregelen nemen om deze desastreuze veranderingen tegen te gaan dan wel te minimaliseren. Een alternatief waarvoor je kunt kiezen is een elektrische CV ketel. Wist je bijvoorbeeld dat je een elektrische CV ketel ook als aanvulling kunt inzetten of kunt combineren met andere maatregelen?

Een elektrische CV ketel plus zonnepanelen

Om het meeste uit je elektrische CV ketel te halen, heb je zonnepanelen nodig. Check daarom eerst of het mogelijk is om deze op je dat te laten plaatsen. Zonnepanelen zijn van zichzelf een groene optie. Niet alleen bespaar je dankzij deze panelen op je energieverbruik,
maar je bespaart ook op je energierekening. Als je al zonnepanelen bezit, is een elektrische CV ketel een goede aanvulling hierop. Dit maakt de ketel in zijn geheel ook minder duur.

Een elektrische CV ketel plus vloerverwarming

Aangeraden wordt om een elektrische CV ketel alleen te plaatsen als jouw woning van zichzelf over voldoende isolatie beschikt. Inmiddels zijn de meeste woningen wel voorzien van spouwmuurisolatie, maar meer dan dat is vereist. Zo is vloerverwarming een uitstekende aanvulling op een elektrische CV ketel. Vloerverwarming kan zelfs aangesloten worden op deze ketel. Ook dit maakt je elektrische ketel meer rendabel.

Elektrische CV ketel plus een zonneboiler

Ook zonneboilers zijn een goed alternatief als je op zoek bent naar groenere aanpassingen binnen je woning. Zonneboilers zijn echter ook een vereiste als aanvulling op een elektrische CV ketel. Deze boiler heb je nodig om het water te verwarmen.

Meer informatie over de elektrische cv ketels van onder andere het merk DAT vind u op de website van ElektrischeBoiler.EU.

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels/DAT-elektrische-cv-kop-12kw