Living Smart
Image default
Eten en drinken

Dit restaurant in Hoeven heeft een bijzonder decor

U denkt een doodgewoon restaurant in Hoeven te gaan bezoeken maar zodra u binnen stapt, waant u zich in wel heel bijzondere sferen. Mythos, Grieks restaurant te Hoeven sinds 1998, is zorgvuldig ingericht om u onder te dompelen in Griekse sferen. Op het terras voelt het alsof u in het mooie Griekenland zit te eten en binnen komen de Griekse verhalen waarnaar het restaurant vernoemd is tot leven. U heeft genoeg om naar te kijken terwijl u geniet van een goede maaltijd en uitstekende gastvrijheid. Dat wordt een avondje uit eten met een bijzondere ambiance. Reserveer nu en geniet van de gezelligheid.

Een uniek diner in de Oude Smitse

Een gedeelte van het restaurant in Hoeven zit in de Oude Smitse, een oude smederij die ook echt is ingericht als smederij. Ooit werden hier vakkundig ijzeren voorwerpen vervaardigd in een heet vuur. Nu kunt u er genieten van allerlei Griekse gerechten en lekkere wijn. Als u om u heen kijkt ziet u de attributen die gebruikt werden bij het smeden. De blaasbalg bijvoorbeeld, waarmee het vuur werd aangewakkerd. Het is duidelijk dat dit geen restaurant met standaarddecor is. U ziet een mooi houten plafond op de ene plek en onthulde bakstenen op de andere. In welke van de gezellige delen wilt u graag gaan zitten?

Waan uzelf in Griekenland door de muurschilderingen en het mooie terras

Ook de rest van het restaurant is smaakvol ingericht. Het doet u gelijk aan Griekenland denken door de witte beelden en pilaren. Verschillende muurschilderingen maken zogenaamde doorkijkjes naar een geschilderd landschap buiten. De muurschildering die het meest opvalt, onder andere dankzij haar verlichting, is die van de twaalf grote goden uit de Griekse mythologie. Indrukwekkend en krachtig waren zij en zo zijn ze ook vol glorie afgebeeld. Het is zeker een aanrader om u eens in hun soms bizarre verhalen te verdiepen. Buiten zitten kan ook in het restaurant in Hoeven. Heerlijk in de avondzon en gezellig als het donkerder wordt. Dat wordt heerlijk tafelen in een stukje Griekenland, gewoon in Brabant.