Living Smart
Image default
Eten en drinken

Kies voor de lekkerste gedroogde peulvruchten

Ben jij dol op gedroogde peulvruchten? Kies dan voor Oogst NO.1! De gedroogde peulvruchten van dit merk worden jaarlijks vers gedroogd en verpakt. De uitstekende kwaliteit wordt hierdoor goed behouden. Het bedrijf werkt samen met boeren en coöperaties. Hierdoor worden de peulvruchten geteeld op een honderd procent natuurlijke manier.

Gedroogde peulvruchten, wat zijn dat eigenlijk?

Gedroogde en verse peulvruchten zijn een bron van verschillende voedingswaarden, zoals eiwitten, langzame koolhydraten en mineralen. Ze bestaan zelfs tot twintig procent uit vezels! Daarnaast vind je ook verschillende vitaminen in gedroogde peulvruchten, zoals vitamine B en C. Vitamine C is niet aanwezig in geconserveerde peulvruchten. Peulvruchten die zijn gedroogd zijn ook nog eens veel langer houdbaar dan peulvruchten uit een pot of een blik. Er zijn verschillende soorten gedroogde peulvruchten, bijvoorbeeld:

  • Erwten
  • Bonen
  • Linzen

Met deze peulvruchten maak je de meest lekkere én gezonde recepten. Ze zijn bijvoorbeeld perfect te combineren met verschillende seizoensgroenten.

Wat kun je maken met gedroogde peulvruchten?

Gedroogde peulvruchten kunnen worden gebruikt voor diverse gerechten. Ze zijn beter van smaak dan geconserveerde peulvruchten, waardoor ze een lekkere bite hebben en veel toevoegen aan diverse soorten gerechten. Het bereiden van erwten, bonen en linzen is helemaal niet moeilijk. Laat de bonen eerst goed weken. Linzen hoef je niet te weken. Wat betreft de kooktijd, dat is voor iedere peulvrucht anders. Op de website van Oogst NO. 1 vind je een overzicht van de diverse kooktijden. Proef aan het einde van de kooktijd of de peulvruchten zacht genoeg zijn. Gebruik gedroogde peulvruchten bijvoorbeeld in een wrap, hamburger, soep en zelfs als broodbeleg of in smoothies! Je vindt allerlei soorten overheerlijke recepten op de website.

Bekijk waar je deze gezonde voedingsmiddelen koopt

De lekkerste peulvruchten van Oogst NO.1 koop je bij diverse supermarkten. Je vindt de producten op de groenteafdeling. Op de website vind je een storelocator, waardoor je er snel achter komt waar je de producten bij jou in de buurt koopt. Vul je locatie in en je ziet gelijk bij welke supermarkt je moet zijn. Haal vandaag nog deze overheerlijke en gezonde voedingsmiddelen in huis!

https://oogst1.nl/