Living Smart
Image default
Eten en drinken

Kies voor verantwoorde vis in blik

Vis is lekker en gezond, maar niet altijd verantwoord gevangen. Vissers kunnen veel schade toebrengen aan de natuur en overbevissing bedreigt de biodiversiteit in oceanen. Gelukkig is het mogelijk om verantwoorde vis te kopen. De vis in blik van Deepblue voldoet namelijk aan verschillende eisen op het gebied van natuur, milieu en eerlijke handel. Deepblue heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen namelijk hoog in het vaandel staan. Dit merk zorgt dan ook voor:

  • Duurzame visbestanden
  • Het tegengaan van illegale visserij
  • Goede arbeidsomstandigheden voor vissers en fabrieksarbeiders

Verschillende certificaten voor gezondheid, veiligheid en duurzaamheid

Alle fabrieken waarmee Deepblue samenwerkt worden regelmatig ter plaatse gecontroleerd. De fabrieken moeten voldoen aan standaarden die de gezondheid en veiligheid van de producten waarborgen. Daarnaast heeft veel vis in blik het MSC-certificaat en dragen vanaf januari 2020 enkele producten ook het Fairtrade- en SKAL-certificaat. Deze certificaten staan voor duurzaamheid (lange termijn vismanagement) en voor het importeren en verhandelen van biologische producten. Hiermee draagt Deepblue bij aan een duurzamere wereld, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van gezonde en lekkere visproducten. Bovendien wordt er ook rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn en draagt de tonijn het Dolphin Safe-logo. Dit betekent dat er tijdens de visvangst wordt gezorgd dat dolfijnen veilig zijn. Dankzij al deze certificaten weet u zeker dat u verantwoorde vis in blik koopt.

Veel verschillende soorten vis verkrijgbaar bij uw supermarkt

Deepblue heeft diverse soorten vis in blik. Denk bijvoorbeeld aan tonijn, zalm en haring, maar ook ansjovis, sardines en makreel. Wat voor soort vis u dus ook lekker vindt; dit merk heeft zeker uw favoriet. Bovendien is Deepblue te koop bij alle supermarkten in Nederland, waardoor het gemakkelijk verkrijgbaar is. Neem eens een paar blikjes mee en maak een salade of pasta met vis uit blik. Dan eet u lekker, gezond en ook nog eens verantwoord!

https://deepblue.nu/