Living Smart
Image default
Verwarming

Een duurzame toekomst

Als u op de kosten let dan weet u vast dat de maandelijkse kosten voor het verwarmen van uw huis en het water hoog kunnen oplopen. Vooral in de wintermaanden staat de verwarming lekker hoog en doucht u misschien net iets langer. Bij het verwarmen van het huis maken veel huishoudens gebruik van traditionele cv-ketels.  Echter vervangen warmtepompen langzaam aan de traditionele cv-ketels. Het is dus tegenwoordig ook mogelijk om een warm huis zonder aardgas te hebben. De duurzame warmtepomp is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook een positief economische impact hebben voor de gebruiker.

Wat we nu zien is dat bij verschillende nieuwbouwprojecten vereist is dat er een neutrale energiebalans is.  De elektrische warmtepompen verminderen namelijk de CO2-uitstoot drastisch. Een volledige warmtepomp kan de CO-2 uitstoot met wel bijna 60% verlagen. Mocht in de toekomst Nederland voorzien zijn van duurzame stroom daalt de uitstoot zelfs naar 0. Duurzaam verwarmen is dus duidelijk een trend waar steeds meer aandacht aan wordt besteed. In gebruik zult u geen verschil merken, de warmtepompen kunnen zorgen voor zowel verwarming als warm water. Een warmtepomp warm het water minder heet dan een cv-ketel, maar zijn toch in staat een huis snel warm te maken.

Er zijn momenteel 3 verschillende soorten warmtepompen: volledig elektrisch warmtepompen, hybride warmtepompen en ventilatie warmtepompen.  Afhankelijk van het soort dat u neemt kunt u een eventuele subsidie verkrijgen. Het is wel belangrijk dat u een warmtepomp neemt die goed geschikt is voor uw huis. Er is dus niet per se een beste warmtepomp, het is vooral afhankelijk van uw situatie. De punten die daarbij belangrijk zijn om op te letten zijn de huidige isolatie van het huis, de leeftijd van de cv-ketel, en het bouwjaar van het huis. Op dit moment heeft een relatief klein deel van de huishoudens een elektrische warmtepomp, maar in de toekomst gaat daar zeker verandering in komen.

 

https://techneco.nl